2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ANASINIFI VE 5.SINIF OKULA UYUM ETKİNLİKLERİMİZ

02.09.2022 362

Çocuğun birinci sınıfa başladığı ilk günlerde uyum güçlükleri yaşaması beklendik bir durumdur. Bazı çocuklar okula ilk başladıkları dönemde uyum sorunu yaşarken bazıları ise önce iyi başlayıp belirli bir süre sonra tepki verebilir. Tüm bunlar, doğaldır ve genellikle geçicidir. Bu dönemler, çocuk için önemli ve doğal bir yaşam döngüsü olarak değerlendirilmelidir. Okula uyumun -bireysel boyutta ele aldığımızda- çocuğun gelişim ve öğrenmesini desteklemek, okula devamını sağlamak, okul başarısını artırmak ve yetişkinlikte başarılı bir kariyere sahip olmak şansını elde etmek gibi katkıları olduğu görülmektedir.

Öğretim ortamını, öğretmenini ve arkadaşlarını tanıtan programdır. • Veli, öğrenci ve öğretmenin tanışma etkinlikleri ile desteklendiği bir zaman dilimidir. • Öğrencinin mutlu olmasını ve okula alışma sürecini destekleyen etkinliklerin yapıldığı bir süreçtir.

Uyum haftasında okulun bölümleri (sınıflar, rehberlik servisi, kütüphane, çocukların kullanacakları tuvalet ve lavabo, okulun bahçesi vb.) ile sınıfta yer alan öğretim materyalleri öğretmen tarafından aile ve çocuklara tanıtılır. Tüm ailelerin çocuklarıyla birlikte katılım göstermesi aile-çocuk-öğretmen etkileşiminin sağlanması açısından önemlidir.

Uygulama 06/Eylül/2022 Saat 10:00

12-11-2021

Adres:
Uğur Mumcu Mah., Mustafa Yücel Özbilgin Blv. No26, 35660 Menemen/İzmir OKULUMUZ ŞEHİT HAKAN GÜLŞEN AİHL BİNASINA TAŞINMIŞTIR.