Menemen Anadolu İmam Hatip Lisesi Yerel Basında

Menemen Anadolu İmam Hatip Lisesi Yerel Basında

Menemen Anadolu İmam Hatip Lisesi Yerel Basında

23.05.2023 775

Menemen Anadolu İmam Hatip Lisesi Yerel Basında

Menemen Anadolu İmam Hatip Lisesi 8. sınıf öğrencileri okul öğretmeni Ahu Yoldaşçı öncülüğünde, Okul Müdürü Cafer İzmirli Müdür Yardımcıları Özlem Karakaya, Fulden Güncü Soyulmaz; okul öğretmenlerinden Eda Yılmaz Akdemir ve Songül Bitlis’in katılımıyla Teknoloji Tasarım ve Resim Dersi kapsamında atık maddelerden geri dönüşüm yapılarak eserler oluşturuldu. Ders kapsamında yapılan atık maddelerle yapılan sergi büyük ilgi gördü. Tasarlanan eserlerde cam şişeler, ağaç dalları bozuk saatler telle, ceviz kabuğu, boya, ip, tel, kurutulmuş çiçek ve atık plastik kullanıldı.

AĞAÇ DALLARINDAN ASKILIK
Düzenlenen serginin büyük ilgi gördüğünü söyleyen okul temsilcileri, şu açıklamalarda bulundu: “Geri dönüşümün amacı; kaynakların gereksiz kullanımını önlemek ve atık çöp miktarını azaltmaktır. Cam, kağıt, kompozit, çelik, ahşap, plastik, elektronik atıklar, gibi maddeler geri dönüştürülerek tekrar kullanılabilir hale gelir. Geri dönüşüm aynı zamanda ülkelerdeki katı atıkların depolanması ve taşınması gibi sorunları da engeller. Biz de bu kapsamda öğrencilerimizle birlikte evimizdeki ve çevremizdeki kullanılmayan atık malzemeleri değerlendirmek için kurutulmuş çiçeklerden kitap ayraçları, bozuk saatlerden ve iplerden duvar süsleri, ağaç dallarından askılık, tellerden masa ve kitaplık objeleri, şişelerden vazo, mumluk vb yaparak ev dekorasyonu ve süs eşyaları olarak değerlendirdik.” 

yerelhaber için tıklayınız

23-05-2023

18-05-202318-05-2023

İLETİŞİM

Adres:
Uğur Mumcu Mah., Mustafa Yücel Özbilgin Blv. No26, 35660 Menemen/İzmir OKULUMUZ ŞEHİT HAKAN GÜLŞEN AİHL BİNASINA TAŞINMIŞTIR.


Telefon
(232) 838 3483


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın