2022-2023 E.Ö.Şubat Dönemi  Sorumluluk Sınavları

2022-2023 E.Ö.Şubat Dönemi Sorumluluk Sınavları

 2022-2023 E.Ö.Şubat Dönemi  Sorumluluk Sınavları  

26.01.2023 310

 İlgi   : Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliği        

 

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 58. maddesinde "Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder. Nakil ve geçişler nedeniyle ortaya çıkan sorumlu dersler bu sayıya dâhil edilmez. 

 Sorumluluk sınavları, ders yılı içerisinde yapılan yazılı ve/veya uygulamalı sınav esaslarına göre birinci ve ikinci dönemin ilk haftası içerisinde iki alan öğretmeni, bulunmaması hâlinde biri alan öğretmeni olmak üzere iki öğretmen tarafından yapılır. " hükmü mevcuttur.

Bu madde uyarınca,

1) 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı Şubat dönemi Sorumluluk Sınavları yazımız ekinde belirtilen sınav programı doğrultusunda yapılacaktır.

2) Sorumluluk Sınavları, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 45. maddesinde belirtilen esaslara uygun olarak yapılacaktır.

3) Sorumluluk Sınavlarında görevlendirilen öğretmenlere Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın 12. maddesi uyarınca her bir sınav görevi için 5 (beş) saat ek ders ücreti ödenecektir.

4) Sorumluluk Sınavlarında görevlendirilen öğretmenler sınav evrakını sınav saatinden en az 1 saat önce Müdür Yardımcısı Adı SOYADI'ndan teslim alacak ve aynı gün içinde kendisine teslim edecektir.

   5) Sorumluluk Sınavlarında görevlendirilen bir öğretmen, geçerli bir nedenden ötürü görevini yerine getiremeyecekse durumunu sınav başlamadan en az iki saat önce Müdür Yardımcısı Adı SOYADI'na bildirecek ve en kısa sürede mazeret belgesini teslim edecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

          Cafer İZMİRLİ

Müdür  

Ek: 2022-2023 Şubat Dönemi Sorumluluk Sınavları Programı (6 Sayfa)

İLETİŞİM

Adres:
Uğur Mumcu Mah., Mustafa Yücel Özbilgin Blv. No26, 35660 Menemen/İzmir OKULUMUZ ŞEHİT HAKAN GÜLŞEN AİHL BİNASINA TAŞINMIŞTIR.


Telefon
(232) 838 3483


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın